Aktualności
Piknik Rodzinny 2017 Drukuj

piknik organizacji pozarzadowych

10 czerwca 2017 r. podczas Pikniku Rodzinnego uczniowie MARMOLADY zaprezentowali różne talenty, pasje i umiejętności.

Więcej…
 
Buskie potyczki kulinarne Drukuj

buskie potyczki kulinarne 01  

I miejsce w II edycji konkursu gastronomicznego „Buskie potyczki kulinarne”

27 maja 2017 r. w hotelu Słoneczny Zdrój w Busku - Zdroju odbył się konkurs gastronomiczny. Współorganizatorem kulinarnych zmagań był Szkolny Klub Fascynacji Kulinarnych w ZSP nr 1.

Więcej…
 
50-lecie Instytutu Biochemii Technologicznej Politechniki Łódzkiej Drukuj

Prof.Bielecki

Instytut Biochemii Technologicznej Politechniki Łódzkiej z okazji 50-lecia w Hotelu "Sarmata" w Sandomierzu  w dniach 19-21 maja 2017r. zorganizował uroczystą konferencję "Biotechnologia dla Biogospodarki", na którą zaproszono wielu naukowców z Polski i z zagranicy. Konferencji przewodniczył Prof.dr hab.inż Stanisław Bielecki – Dyrektor IBT. Wybitny absolwent naszej szkoły - Technikum Przetwórstwa Owoców i Warzyw z 1964 roku.

W uroczystym otwarciu konferencji uczestniczył również Dyrektor naszej szkoły, pan Dariusz Łuczak, który przez organizatora  konferencji został bardzo ciepło powitany.

 
Podziękowanie Drukuj

Scan

Na ręce pana Dyrektora Dariusza Łuczaka wpłynęło pismo od Dyrektora Muzeum Okręgowego w Sandomierzu pana dr Dominika Ablamowicza z podziękowaniami za obsługę XVIII edycji Śniadania Wielkanocnego.

Więcej…
 
Sztuka carvingu Drukuj

carving 01

W dniu 6.04.2017r. uczniowie klasy I Technikum Gastronomicznego na lekcjach procesów technologicznych w gastronomii poznawali tajniki rzeźbienia w owocach i warzywach pod bacznym okiem starszych koleżanek: Magdaleny Libor i Edyty Sochy z klasy IV.

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 88