Aktualności
Promujemy ideę honorowego krwiodawstwa !!! Drukuj

krew1

krew 2

W dniach 22-26listopada w naszej szkole przeprowadzono akcję promującą ideę honorowego krwiodawstwa.
W ramach tych działań przygotowano dla uczniów ulotki informacyjne, plakaty oraz wystawę informującą jak zostać honorowym krwiodawcą oraz jakie korzyści wynikają z HDK.
W piątek 26 listopada na przerwach, po szkolnych korytarzach, przechodziła kropelka zachęcając do oddawania krwi. Wręczono uczniom ulotki informacyjne i drobne gadżety. W wyniku tych działań pozyskano nowych członków do szkolnego klubu HDK Kropelka.
Bartosz Staszałek, który jest honorowym dawcą krwi, otrzymał drobny upominek z rąk Pana Dyrektora.
Dziękujemy za zaangażowanie i zachęcamy do włączenia się w akcję honorowego oddawania krwi!!!

Zapraszamy do galerii zdjęć.


 
Kurs barmański Drukuj

kurs barmanski

W dniu 25.11.2021 r. uczniowie klasy IIIB w zawodzie kucharz uczestniczyli w kursie barmańskim, podczas którego nabyli podstawowe umiejętności z zakresu mixologii i robienia drinków.

Serdecznie zapraszamy do galerii zdjęć.

 
Młodzieżowa Rada Miasta Drukuj

rada miasta

W dniu 15 listopada 2021r. w Ratuszu Miejskim w Sandomierzu odbyło się pierwsze posiedzenie Młodzieżowej Rady Miasta. Przewodniczył mu jako Radny Senior nasz uczeń z klasy III GTŻ - Piotr Osuch.
Dodatkowo ślubowanie na radnego oprócz Piotrka złożył również Emil Poniewierka, uczeń z tej samej klasy. Życzymy im owocnej pracy na rzecz młodzieży i miasta Sandomierza.

Zapraszamy do galerii zdjęć.

 
Udział uczniów naszej szkoły w obchodach Dni Honorowego Krwiodasta Drukuj

k

W dniu 25 listopada w Sandomierzu odbyly się uroczyste obchody Dni Honorowego Krwiodawstwa. Młodzież naszej szkoły w podziękowaniu za dar krwi przygotowała dla krwiodawców montaż słowno-muzyczny. Zapraszamy do galerii zdjęć.

 
Udział delegacji w Kongresie Bezpieczeństwa Żywności Drukuj

258525835 296184685712790 8263565074441784729 n

 

 

W dniu 18.11.2021r. uczniowie i nauczyciele Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im.KEN w Sandomierzu uczestniczyli w Kongresie Bezpieczeństwa Żywności https://foodcongress.org Tegoroczna 8 edycja odbyła się pod hasłem "Future of Food". Kolejny raz udział w tym dużym wydarzeniu branżowym możliwy jest dzięki zaproszeniu przez oganizatora imprezy Pana Marka Marca - założyciela firmy Ewa-Bis, który jest absolwentem "Sandomierskiej Marmolady". Liczna reprezentacja ZSGiH: 28 uczniow - przedstawicieli wszystkich klas wraz z dyrektorem Dariuszem Łuczakiem oraz nauczycielami Danutą Zajder, Arturem Dziewulskim, Adamem Krakowiakiem uczestniczyła w wykładach i panelach dyskusyjnych oraz przygotowanym stoiskiem promując szkołę, miasto i powiat sandomierski - tym razem w Warszawie. Koordynatorem wyjazdu była Agata Łuczak.

Zapraszamy do galerii zdjęć.

 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 126