WYKAZ PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2016/2017 Drukuj

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2016/17

 

 

TECHNIKUM HOTELARSKIE

 

Klasa I

Przedmioty ogólnokształcące

 

Język polski

A. Kalbarczyk,

D. Chemperek,

 

Nowe zrozumieć tekst zrozumieć człowieka. Kl. 1c.z 1, kl. 1 cz.

WSiP 2014

Język angielski

S. McKinlay, B. Hastings,

T. Siuta

 

My Matura Success- pre-intermediate

Podręcznik wieloletni

Longman

Język rosyjski

H. Dąbrowska, M. Zybert

Hobыe bcmpeчu cz 1.

WSiP

Język niemiecki

M. Łuniewska, Z. Wąsik,

U. Tworek, M. Zagórna

Alles klar 1a -poziom podstawowy.

 

WSiP

Historia

S. Roszak , J. Kłaczkow

Poznać przeszłość. Wiek XX – zakres podstawowy

Nowa Era

Wiedza o kulturze

M. Bokiniec, B. Forysiewicz

Spotkania z kulturą.

Podręcznik do wiedzy o kulturze

 

Nowa Era

Wiedza

o społeczeństwie

M. Batorski

Ciekawi świata. Wiedza

o społeczeństwie-   zakres podstawowy

Operon

Matematyka

W. Babiański, L. Chańko ,
D. Ponczek

Matematyka 1. Zakres podstawowy

 

Nowa Era

Fizyka

M. Braun, W. Śliwa

Odkryć fizykę – zakres podstawowy

 

Nowa Era

Chemia

R. Hassa , A. Mrzigod ,

J. Mrzigod

To jest chemia – zakres podstawowy.

Nowa Era

Biologia

M. Guzik, E. Jastrzębska i inni

Biologia na czasie

Nowa Era

Geografia

R. Uliszak, K. Wiederman

Oblicza geografii – zakres podstawowy

 

Nowa Era

Podstawy

przedsiębiorczości

Z. Makieła, T. Rachwał

Krok w przedsiębiorczość

Nowa Era

Informatyka

A. Gawełek

Informatyka – zakres podstawowy

Operon

Edukacja dla bezpieczeństwa

B. Boniek, A. Kruczyński, Ł. Rycz- Rekowski

Ciekawi świata. Edukacja dla bezpieczeństwa.

 

Operon

Przedmioty zawodowe

Organizacja pracy
w hotelarstwie

W. Dragoń,

B. Gromecka- Wrzosek

Podstawy hotelarstwa

i usługi dodatkowe

WSiP

Techniki pracy

w hotelarstwie

A. Lewandowska

Techniki pracy w hotelarstwie

WSiP

Działalność recepcji

B. Cymańska –Grabowska, D. Witrykies, J. Pietras, G. Walak

Działalność recepcji t III

WSiP

 

 

 

 

Na początku września będzie możliwość nabycia używanych podręczników na kiermaszu zorganizowanym przez bibliotekę szkolną.

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2016/17

 

LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE

podstawy wojskowości , podstawy ratownictwa medycznego

Klasa I

Język polski

A. Kalbarczyk, D. Chemperek,

 

Nowe zrozumieć tekst zrozumieć człowieka.

Kl. 1 cz. .1 i 2

WSiP

Język angielski

S. McKinlay, B. Hastings, B Trapnell

 

My Matura Success- pre –intermediate

Podręcznik wieloletni

 

Pearson

Język rosyjski

H. Dąbrowska, M. Zybert

Hobыe bcmpeчu cz 1.

WSiP

Język niemiecki

M. Łuniewska, Z. Wąsik,

U. Tworek, M. Zagórna

 

Alles klar 1a,1 b poziom podstawowy..

WSiP

Historia

S.Roszak, J. Kłaczkow

 

Poznać przeszłość. Wiek XX – zakres podstawowy

Nowa Era

Wiedza o kulturze

M. Bokiniec i inni

 

Spotkania z kulturą

Nowa Era

Wiedza

o społeczeństwie

M. Batorski

 

Ciekawi świata. – Zakres podstawowy

Operon

Matematyka

W. Babiański, L.Chańko ,

D. M. Ponczek

 

Matematyka- zakres podstawowy – podręcznik do szkół ponadgimnazjalnych

Nowa Era

Fizyka

M. Braun , W. Śliwa

 

Odkryć fizykę – podręcznik dla szkól ponadgimnazjalnych- zakres podstawowy

Nowa Era

Chemia

R.Hassa , A. Mrzigod ,

J. Mrzigod

 

To jest chemia- zakres podstawowy

Nowa Era

Biologia

E. Bonar i inni

 

Biologia na czasie- zakres podstawowy

 

Nowa Era

Geografia

R. Uliszak, K. Wedermann

 

Oblicza geografii – zakres podstawowy

Nowa Era

Podstawy przedsiębiorczości

Z. Makieła , T. Rachwał

Krok w przedsiębiorczość

Nowa Era

 

Edukacja dla bezpieczeństwa

B. Boniek, A. Kruczyński, Ł. Rycz- Rekowski

 

Ciekawi świata

Operon

Informatyka

A. Gawełek

Informatyka – zakres podstawowy

Operon

 

Na początku września będzie możliwość nabycia używanych podręczników na kiermaszu zorganizowanym przez bibliotekę szkolną.

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2016/17

TECHNIKUM GASTRONOMICZNE

Klasa I

Przedmioty ogólnokształcące

Język polski

A. Kalbarczyk,

D. Chemperek

Nowe zrozumieć teskt   zrozumieć człowieka. Kl. 1 cz. 1, kl. 1 cz 2

WSiP

Język angielski

B. Hastings

My Matura Success -Pre Intermediate

Podręcznik wieloletni

Pearson -Longman

Język rosyjski

M . Zybert

 

Hobыe bcmpeчu cz.1

WSiP

Język niemiecki

M. Łuniewska, Z. Wąsik,

U. Tworek, M. Zagórna

 

Alles klar 1a - poziom podstawowy.

WSiP

Historia

Roszak S. Kłaczkow J.

Poznać przeszłość. Wiek XX – historia , zakres podstawowy

Nowa Era

Wiedza o kulturze

M. Bokiniec, B. Forysewicz

Spotkania z kulturą – podręcznik do wiedzy
o kulturze

Nowa Era

Wiedza

o społeczeństwie

M. Batorski

Ciekawi świata.- wiedza
o społeczeństwie. Zakres podstawowy.

Operon

Matematyka

W. Babiański, L. Chańko ,

,M. Ponczek

 

Matematyka 1 – zakres podstawowy

Nowa Era

Fizyka

M. Braun., W. Śliwa

Odkryć fizykę – zakres podstawowy

Nowa Era

Chemia

R. Hassa, A. Mrzigod ,

J. Mrzigod

To jest chemia – zakres podstawowy

Nowa Era

Biologia

M. Guzik, E. Jastrzębska
i inni

Biologia na czasie zakres podstawowy

Nowa Era

Geografia

R. Uliszak, K. Wiedermann

Oblicza geografii – zakres podstawowy

Nowa Era

Podstawy przedsiębiorczości

Z. Makieła , T. Rachwał

 

Krok w przedsiębiorczość

Nowa Era

Informatyka

A. Gawełek

Informatyka – zakres podstawowy

Operon

Edukacja dla bezpieczeństwa

B. Boniek , A Kruczyński,
Ł Rycz- Rekowski

Ciekawi świata – edukacja dla bezpieczeństwa

 

Operon

Przedmioty zawodowe

 

Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem

A. Kmiołek

Sporządzanie napojów
i potraw. Towaroznawstwo przechowywanie żywności. Kwalifikacja T6.1

WSiP

Wyposażenie i zasady BHP w gastronomii

W. Żabicki

Organizacja bezpieczeństwo i higiena pracy.

WSiP

Procesy technologiczne
w gastronomii

A. Kmiołek

Sporządzanie napojów
i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności

WSiP

 

Na początku września będzie możliwość nabycia używanych podręczników na kiermaszu zorganizowanym przez bibliotekę szkolną.

 

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2016/17

Zasadnicza Szkoła Zawodowa(kucharz, cukiernik)

Klasa I

Przedmioty ogólnokształcące

Język polski

J. Kusiak

 

 

Język polski. Podręcznik dla ZSZ

WSiP

Język angielski

Jane Comyns Carr i inni

 

New matura success - elementary

Pearson

Longman

Historia

 

Stanisław Zając

Teraz historia - zakres podstawowy

SOP Oświatowiec

Matematyka

L. Wojciechowska, M. Bryński,

K. Szymański

 

Matematyka dla ZSZ. Cz. 1

 

WSiP

Fizyka

W. Kwitowski

Fizyka to nie katastrofa- zakres podstawowy

 

ZamKor

Geografia

R. Uliszak, K. Wiedermann

Oblicza geografii – zakres podstawowy

 

Nowa Era

Chemia

R.Hassa , A. Mrzigod , J. Mrzigod

 

To jest chemia- podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych- zakres podstawowy

Nowa Era

Biologia

M. Guzik, S. Jastrzębska

Biologia na czasie

Nowa Era

Podstawy przedsiębiorczości

J. Korba, Z. Smutek

Podstawy przedsiębiorczości

Operon

Informatyka

A. Gawełek,

Informatyka- podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych- zakres podstawowy.

Operon

Edukacja dla bezpieczeństwa

A. Kruczyński B. Boniek,
Ł. Wrycz- Rekowski

Ciekawi świata – edukacja dla bezpieczeństwa

Operon

Przedmioty zawodowe

Technologia

gastronomiczna

A. Kmiołek

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności

WSiP

Wyposażenie
i zasady BHP

W. Żabicki

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 3. Wyposażenie zakładów gastronomicznych. Organizacja , bezpieczeństwo i higiena pracy

WSiP

Procesy technologiczne

 

A. Kmiołek

 

Sporządzanie i ekspedycja potraw
i napojów cz. 1i 2

 

WSiP

 

 

Na początku września będzie możliwość nabycia używanych podręczników na kiermaszu zorganizowanym przez bibliotekę szkolną.