Wykaz podręczników na rok szkolny 2017/2018 dla ZSZ Drukuj
czwartek, 06 lipca 2017 21:17

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2017/2018

obowiązujących w Zespole Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Sandomierzu

Liceum ogólnokształcące

podstawy wojskowości , podstawy ratownictwa medycznego

KL. I

Język polski

A. Kalbarczyk, D. Chemperek,

 

Nowe zrozumieć tekst zrozumieć człowieka.

Kl. 1 cz. .1 i 2

WSiP

Język angielski

S. McKinlay, B. Hastings, B Trapnell

 

My Matura Success- pre –intermediate

Podręcznik wieloletni

 

Pearson

Język rosyjski

H. Dąbrowska, M. Zybert

Hobыe bcmpeчu cz 1.

WSiP

Język niemiecki

M. Łuniewska, Z. Wąsik,

U. Tworek, M. Zagórna

 

Alles klar 1a,1 b poziom podstawowy..

WSiP

Historia

S. Roszak, J. Kłaczkow 

 

Poznać przeszłość. Wiek XX – zakres podstawowy

Nowa Era

Wiedza o kulturze

M. Bokiniec i  inni

 

Spotkania z kulturą

Nowa Era

Wiedza

o społeczeństwie

M. Batorski

 

Ciekawi świata. – Zakres  podstawowy

Operon

Matematyka

W. Babiański, L.Chańko ,

D. M. Ponczek

 

Matematyka- zakres podstawowy – podręcznik do szkół ponadgimnazjalnych

Nowa Era

Fizyka

M. Braun , W. Śliwa

 

Odkryć fizykę – podręcznik dla szkól ponadgimnazjalnych- zakres podstawowy

Nowa Era

Chemia

R.Hassa , A. Mrzigod ,

J. Mrzigod

 

To jest chemia- zakres podstawowy

Nowa Era

Biologia

E. Bonar i inni

 

Biologia na czasie- zakres podstawowy

 

Nowa Era

Geografia

R. Uliszak, K. Wedermann

 

Oblicza geografii – zakres podstawowy

Nowa Era

Podstawy przedsiębiorczości

Z. Makieła , T. Rachwał

Krok w przedsiębiorczość

Nowa Era

 

Edukacja dla bezpieczeństwa

B. Boniek, A. Kruczyński, Ł. Rycz- Rekowski

 

Ciekawi świata

Operon

Informatyka

A. Gawełek

Informatyka – zakres podstawowy

Operon

 

Na początku września będzie możliwość nabycia używanych podręczników na kiermaszu zorganizowanym przez bibliotekę szkolną.

KL. II

 

      Język polski

 

A. Kalbarczyk, D. Chemperek, D. Trześniowski

 

Nowe. Zrozumieć tekst zrozumieć człowieka.  Kl. 2 cz. 1,

(II semestr-kl. 2 cz. 2)

 

WSiP

 

Język angielski

S. McKinlay, B. Hastings,
R. Raczyńska

 

My Matura Success- Pre –Intermediate i Intermediate

Podręcznik  wieloletni

Pearson

 

Język rosyjski

     

 

Język niemiecki

 

M. Łuniewska, Z. Wąsik,

U. Tworek, M. Zagórna

 

Alles klar 2a. Poziom podstawowy.

WSiP

 

Historia i społeczeństwo

M. Markowski, O. Pytlińska

 

Historia i społeczeństwo. Ojczysty panteon, ojczyste spory.

Historia i społeczeństwo

Europa i świat

WSiP

 

Matematyka

W. Babiański, L. Chańko ,
 D. Ponczek

 

Matematyka.2 zakres podstawowy

 

Nowa Era

 

Biologia

( grupa ratownictwo medyczne)

 

M. Guzik, E. Jastrzębska,
R. Kozik

 

Biologia na czasie 1 i 2

Zakres rozszerzony

Nowa Era

 

Geografia

( podstawy wojskowości)

1. R. Malarz, M. Więckowski  

2. T. Rachwał

 

1.Oblicza geografii 1 – zakres rozszerzony

2. Oblicza geografii 2 – zakres rozszerzony

 

Nowa Era

Wiedza

o społeczeństwie

J. Maleska, Z. Smutek,
B. Surmacz

Wiedza o społeczeństwie. Seria Odkrywamy na nowo cz.1

 

OPERON

KL. III

 

 

Język polski

A. Kalbarczyk, D. Chemperek,

 Trześniowski D.

 

Nowe. Zrozumieć tekst zrozumieć człowieka. Kl. 2 cz 2 i Cz 3

WSiP

 

Język angielski

M. Umińska, B. Hastings

 

Matura 2015. Repetytorium maturalne. Poziom podstawowy

Pearson

 

Język rosyjski

M .Zybert

 

Hobыe bcmpeчu  cz.3

WSiP

 

Język niemiecki

M. Łuniewska, Z. Wąsik,

U. Tworek, M. Zagórna

 

Alles klar 2a/ 2b. Poziom podstawowy.

WSiP

 

Historia
 i społeczeństwo

M. Markowski

1. Historia i społeczeństwo.

Wojna i wojskowość.

 

2. Historia i społeczeństwo

Rządzący i rządzeni

 

WSiP

 

Matematyka

W. Babiański, L.Chańko ,
J. Czarnowska, J. Wesołowska

 

Matematyka.3. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres rozszerzony

 

Nowa Era

 

Biologia

(grupa ratownictwo medyczne)

M. Guzik, E. Jastrzębska i inni

 

Biologia na czasie 1 – zakres rozszerzony

 

Nowa Era

 

Geografia

( podstawy wojskowości)

M. Więckowski, R. Malarz

 

Oblicza geografii 3 – zakres rozszerzony

Nowa Era

Innowacja pedagogiczna – podstawy wojskowości

Red. J. Biernacki

Vademecum strzelca

(uczniowie otrzymają nieodpłatnie na początku roku szkolnego)

W- wa 2016

 

 

TECHNIKUM HOTELARSKIE

 

Klasa I

Przedmioty ogólnokształcące

 

Język polski

A. Kalbarczyk,

D. Chemperek,

 

 Nowe zrozumieć tekst zrozumieć człowieka. Kl. 1c.z 1, kl. 1 cz.

WSiP 2014

Język angielski

S. McKinlay, B. Hastings,

T. Siuta

 

My  Matura Success- pre-intermediate

Podręcznik wieloletni

Longman

Język rosyjski

H. Dąbrowska, M. Zybert

Hobыe bcmpeчu cz 1.

WSiP

Język niemiecki

M. Łuniewska, Z. Wąsik,

U. Tworek, M. Zagórna

Alles klar 1a -poziom podstawowy.

 

WSiP

Historia

S. Roszak , J. Kłaczkow

Poznać przeszłość. Wiek XX – zakres podstawowy

Nowa Era

Wiedza o kulturze

M. Bokiniec, B. Forysiewicz

Spotkania z kulturą.

Podręcznik do wiedzy o kulturze

 

Nowa Era

Wiedza

o społeczeństwie

M. Batorski

Ciekawi świata. Wiedza

o społeczeństwie-  zakres podstawowy

Operon

Matematyka

W. Babiański,  L. Chańko ,
 D. Ponczek

Matematyka 1. Zakres podstawowy

 

Nowa Era

Fizyka

M. Braun, W. Śliwa

Odkryć fizykę – zakres podstawowy

 

Nowa Era

Chemia

R. Hassa , A. Mrzigod ,

 J. Mrzigod

To jest chemia – zakres podstawowy.

Nowa Era

Biologia

M. Guzik, E. Jastrzębska i inni

Biologia na czasie

Nowa Era

Geografia

R. Uliszak, K. Wiederman

Oblicza geografii – zakres podstawowy

 

Nowa Era

Podstawy

przedsiębiorczości

Z. Makieła, T. Rachwał

Krok w przedsiębiorczość

Nowa Era

Informatyka

A. Gawełek

Informatyka – zakres podstawowy

 

Operon

Edukacja dla bezpieczeństwa

B. Boniek, A. Kruczyński, Ł. Rycz- Rekowski

Ciekawi świata. Edukacja dla bezpieczeństwa.

 

Operon

Przedmioty zawodowe

Organizacja pracy
w hotelarstwie

W. Dragoń,

B. Gromecka- Wrzosek

Podstawy hotelarstwa

i usługi dodatkowe

WSiP

Techniki pracy

w hotelarstwie

A. Lewandowska

Techniki pracy w hotelarstwie

WSiP

Działalność recepcji

B. Cymańska –Grabowska, D. Witrykies, J. Pietras, G. Walak

Działalność recepcji t III

WSiP

 

Na początku września będzie możliwość nabycia używanych podręczników na kiermaszu zorganizowanym przez bibliotekę szkolną.

 

Klasa II

 

Przedmioty ogólnokształcące

 

 

Język polski

A. Kalbarczyk,

D  Chemperek,

 

Zrozumieć tekst zrozumieć człowieka. Kl. 1 cz. 2, kl. 2 cz. 1

WSiP

 

Język angielski

B. Hastings

 

My  Matura Success- pre-intermediate

Podręcznik wieloletni

Pearson

 

Język rosyjski

H. Dąbrowska, M. Zybert

Hobыe bcmpeчu cz 2.

WSiP

 

Język niemiecki

M. Łuniewska, Z. Wąsik,

U. Tworek, M. Zagórna

 

Alles klar 1 b . Poziom podstawowy.

 

WSiP

 

Matematyka

W. Babiański,  L Chańko., J. Czerkawska

 

Matematyka – Zakres podstawowy

 

Nowa Era

 

Geografia

(przedmiot rozszerzony)

R. Malarz, M. Więckowski

 

 

Oblicza geografii 1 – zakres rozszerzony

 

Nowa Era

Przedmioty zawodowe

Język angielski

w hotelarstwie

V. Evans

Tourism

……………

Obsługa konsumenta

R. Jargoń

J. Duda

Obsługa konsumenta cz. 1

Obsługa konsumenta w hotelarstwie cz. 2

Obsługa konsumenta - ćwieczenia

WSiP

WSiP - REA

Marketing usług hotelarskich

J. Cetner

 

Marketing w hotelarstwie

 

WSiP

Obsługa informatyczna

w hotelarstwie

M. Milewska, A. Stasiak

Obsługa informatyczna

 

WSiP

Techniki pracy
 w hotelarstwie

1.W. Drogosz

2.W. Drogosz

3.B. Cymańska –Grabowska

1.Rezerwacja usług hotelarskich- kwalifikacja T. 11.1

 

2. Obsługa gości w recepcji- kwalifikacja T.11.2

 

3. Działalność recepcji

WSiP

WSiP

REA

Działalność recepcji

B. Cymańska –Grabowska, D.Witrykies, J. Pietras, G. Walak

 

Działalność recepcji cz. 1 i 2

WSiP

Usługi żywieniowe
w hotelarstwie

B. Granceka - Wrzosek

 

Usługi żywieniowe w hotelarstwie

WSiP

Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego

R. Tylińska, M. Wajgner,

Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego T 11, T 12

REA

Organizacja pracy
 w hotelarstwie

B. Granceka – Wrzosek,
W. Dragoń

Organizacja pracy w hotelarstwie. Służba pięter. Kwalifikacja T 12. 1

WSiP

 

 

Klasa III

 

Przedmioty ogólnokształcące

 

Język polski

A. Kalbarczyk,

D. Chemperek,

 

Nowe zrozumieć tekst zrozumieć człowieka. Kl. 2 cz1, kl. 2 cz. 2

WSiP

 

Język angielski

SS. McKinlay, B. Hastings,
R. Raczyńska

 

My  Matura Success- Intermediate

Podręcznik  wieloletni

Longman

Pearson

 

Język rosyjski

H. Dąbrowska, M. Zybert

Hobыe bcmpeчu cz 3.

WSiP

 

Język niemiecki

M. Łuniewska, Z. Wąsik,

U. Tworek, M. Zagórna

 

Alles klar 2a. Poziom podstawowy.

WSiP

Historia

i społeczeństwo (przedmiot uzupełniający)

 

M. Markowicz, O. Pytlińska

1.Historia i społeczeństwo.

 Ojczysty panteon, ojczyste spory.

 

2.Historia i społeczeństwo

Rządzący i rządzeni

WSiP

 

Matematyka

W.Babiański,  L Chańko.,
 I. Czarnowska

 

Matematyka – zakres podstawowy

 

 

Nowa Era

Przedmioty zawodowe

 

Język angielski

w hotelarstwie

S. McKinlay, B. Hastings, R. Raczyńska

 

My Matura Success – Intermediate

Podręcznik  wieloletni

Pearson

 Organizacja pracy
w hotelarstwie

Red. B. Sawicka

Podstawy hotelarsta i usługi dodatkowe

WSiP

 

Obsługa konsumenta

 

R. Jargoń

J. Duda

Obsługa konsumenta cz. 1 i 2

 

Obsługa konsumenta - ćwiczenia

WSiP

WSiP- REA

 

Marketing usług hotelarskich

J. Cetner

 

Marketing w hotelarstwie

WSiP

 

Obsługa informatyczna w hotelarstwie

D. Mytrawski ?

 

Obsługa informatyczna w hotelarstwie

REA

Techniki pracy

 w hotelarstwie

S. Oparka , T. Nowicka

Organizacja i technika pracy
w hotelarstwie

Skrypt

Usługi żywieniowe
 w hotelarstwie

B. Granecka-Wrzosek

 

Usługi żywieniowe w hotelarstwie

   

WSiP

Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego

R, Tylińska, M. Wajgner

Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego T 11, T 12

REA

 

Klasa IV

 

Przedmioty ogólnokształcące

Język polski

 

A. Kalbarczyk, D. Chemperek

 

 

Nowe .Zrozumieć tekst zrozumieć człowieka 3

 

 

WSiP

Język angielski

 

 

Repetytoriu maturalne – poziom podstawowy

Longman

Język rosyjski

     

Język niemiecki

M. Łuniewska, Z. Wąsik,
U. Tworek, M. Zagórna

.Alles Klar poziom podstawowy 2b

WSiP

Historia

 i społeczeństwo

( przedmiot uzupełniający)

     

Matematyka

W. Babiański, L. Chańko,
 J. Czarnowska, J. Weseołowska

Matematyka 3. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych.

Zakres rozszerzony

Nowa Era

Geografia

R. Malarz, M. Więckowski

 

Oblicza geografii 3 – zakres rozszerzony

Nowa Era

Przedmioty zawodowe

Organizacja pracy
w hotelarstwie

Red. B. Sawicka

Podstawy hotelarstwa i usługi dodatkowe

WSiP

Techniki pracy w hotelarstwie

S. Oparka, T. Nowicka

Organizacja i technika pracy w hotelarstwie

Skrypt

Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego

R. Tylińska, M. Wajgner

Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego. Kwalifikacja T. 11, T. 12

REA

 

 

TECHNIKUM GASTRONOMICZNE

 

KL. I

Przedmioty ogólnokształcące

Język polski

A. Kalbarczyk,

D. Chemperek

Nowe zrozumieć teskt   zrozumieć człowieka. Kl. 1 cz. 1, kl. 1 cz 2

WSiP

Język angielski

B. Hastings

My Matura Success -Pre Intermediate

Podręcznik wieloletni

Pearson -Longman

Język rosyjski

M . Zybert

 

Hobыe bcmpeчu  cz.1

WSiP

Język niemiecki

M. Łuniewska, Z. Wąsik,

U. Tworek, M. Zagórna

 

Alles klar 1a - poziom podstawowy.

WSiP

Historia

Roszak S. Kłaczkow J.

Poznać przeszłość. Wiek XX – historia , zakres podstawowy

Nowa Era

Wiedza o kulturze

M. Bokiniec, B. Forysewicz

Spotkania z kulturą – podręcznik do wiedzy o kulturze

Nowa Era

Wiedza

o społeczeństwie

M. Batorski

Ciekawi świata.- wiedza
o społeczeństwie.  Zakres podstawowy.

Operon

Matematyka

W. Babiański, L. Chańko ,

,M. Ponczek

 

Matematyka 1 – zakres podstawowy

Nowa Era

Fizyka

M. Braun., W. Śliwa

Odkryć fizykę – zakres podstawowy

Nowa Era

Chemia

R. Hassa, A. Mrzigod ,

J. Mrzigod

To jest chemia – zakres podstawowy

Nowa Era

Biologia

M. Guzik, E.  Jastrzębska
 i inni

Biologia na czasie zakres podstawowy

Nowa Era

Geografia

R. Uliszak, K. Wiedermann

Oblicza geografii – zakres podstawowy

Nowa Era

Podstawy przedsiębiorczości

Z. Makieła , T. Rachwał

 

Krok w przedsiębiorczość

Nowa Era

Informatyka

A. Gawełek

Informatyka – zakres podstawowy

Operon

Edukacja dla bezpieczeństwa

 

B. Boniek , A Kruczyński,
 Ł Rycz- Rekowski

Ciekawi świata – edukacja dla bezpieczeństwa

 

Operon

 

Przedmioty zawodowe

Język angielski

w gastronomii

     

 

Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem

A. Kmiołek

Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo przechowywanie żywności. Kwalifikacja T6.1

WSiP

Wyposażenie i zasady BHP w gastronomii

W. Żabicki

Organizacja bezpieczeństwo i higiena pracy.

WSiP

Procesy technologiczne
w gastronomii

A. Kmiołek

Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności

WSiP

 

Na początku września będzie możliwość nabycia używanych podręczników na kiermaszu zorganizowanym przez bibliotekę szkolną.

 

 

KL. II

 

Przedmioty ogólnokształcące

Język polski

A. Kalbarczyk,

D. Chemperek

 

Zrozumieć tekst zrozumieć człowieka. Kl. 1 cz 2, kl. 2 cz 1

WSiP

Język angielski

S. McKinlay, B. Hastings,

T Siuta

My Matura Success- pre-intermediate

Podręcznik wieloletni

Pearson -Longman

Język rosyjski

H. Dąbrowska, M. Zyber

 

Hobыe bcmpeчu cz 1.

 

WSiP

Język niemiecki

M. Łuniewska, Z. Wąsik,

U. Tworek, M. Zagórna

 

Alles klar 1a/ 1 b . Poziom podstawowy.

WSiP

   Matematyka

W. Babiański, L. Chańko,
 M. Ponczek

 

Matematyka – zakres podstawowy

 

Nowa Era

Chemia

( przedmiot rozszerzony)

M. Litwin, Sz. Styka – Wlazło, J. Szymańska

 

To jest chemia – zakres rozszerzony cz. 1

 

Nowa Era

Przedmioty zawodowe

 

 

Technologia gastronomiczna

z towaroznawstwem

 

A. Kmiołek

A. Kmiołek

 

Sporządzanie potraw i napojów. Towaroznawstwo i przechowywanie

2. Sporządzanie i ekspedycja potraw
i napojów.  Technologia gastronomicz
na cz. 1

WSiP

WSiP

Działalność gospodarcza

w gastronomii

M. Konarzewska

Działalność gospodarcza w gastronomii

 

REA

Zasady żywienia

człowieka

H. Kunachowicz, I Nadolna, B. Przygoda, B. Sicińska, H.Turlejska

Zasady żywienia

WSiP

 

Procesy technologiczne
w gastronomii

A. Kmiołek

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Technologia gastronomiczna cz.1 i 2

WSiP

Język angielski

w gastronomii

     

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa

w gastronomii

A.Kasperek,

M. Kondratowicz

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii T. 1

WSiP

 

KL. III

Przedmioty ogólnokształcące

Język polski

A. Kalbarczyk,

D. Chemperek

 

Nowe zrozumieć tekst zrozumieć człowieka. Kl. 2 cz1, kl. 2 cz 2

WSiP

Język angielski

M. Umińska, B. Hastings

 

Repetytorium  maturalne poziom podstawowy                              

Pearson

Longman

Język rosyjski

H. Dąbrowska, M. Zyber

Hobыe bcmpeчu cz 2.

WSiP

Język niemiecki

M. Łuniewska, Z. Wąsik,

U. Tworek, M. Zagórna

 

Alles klar  1b/2a. Poziom podstawowy.

WSiP

Historia
i społeczeństwo
( przedmiot uzupełniający)

M. Markowicz,

O. Pytlińska,
A. Wyroda

1.Historia i społeczeństwo.

Ojczysty panteon, ojczyste spory. 

                              

2.Historia i społeczeństwo. Rządzący
 i rządzeni

WSiP

Matematyka

W. Babiański, L. Chańko

J. Czarnowska,

J. Wesołowska

Matematyka – zakres podstawowy, podręcznik do szkół ponadgimnazjalnych      kl 2 i 3

Nowa Era

Chemia

( przedmiot rozszerzony)

M. Litwin

To jest chemia- podręcznik zakres rozszerzony cz. 1

Nowa Era

 

Przedmioty zawodowe

 

Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem

A. Kmiołek

 

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów

Technologia gastronomiczna cz. 1 i 2

WSiP

Obsługa klientów
w gastronomii

 

R. Jargoń

Obsługa konsumenta cz. 1

Obsługa konsumenta cz. 2

WSiP

Język angielski
 w gastronomii

A. Baude

Ready to order

Pearson

Działalność gospodarcza

 w gastronomii

H. Górska –Warsewicz,

B. Sawicka, T. Mikulska

 

Działalność gospodarcza w gastronomii

 

REA

 

Zasady żywienia człowieka

A. Kunachowicz, .

I. Nadolna,
 B. Przygoda, B. Sińska, H.Turlejska

 

Zasady żywienia. 

Planowanie i ocena

WSiP

Organizacja produkcji gastronomicznej

A. Kmiołek

Organizacja produkcji gastronomicznej

WSiP

Usługi gastronomiczne

A. Kmiołek

Usługi gastronomiczne + nowa

WSiP

Procesy technologiczne

w gastronomii

A. Kmiołek

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów.

Technologia gastronomiczna cz. 1 i 2

WSiP

Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej

A. Kunachowicz,

I. Nadolna,B. Przygoda,

B. Sicińska, H. Turlejska

Zasady żywienia, planowanie i ocena + nowa

WSiP

KL. IV                                        

Przedmioty ogólnokształcące

Język polski

A. Kalbarczyk,

D. Chemperek

 

Zrozumieć tekst zrozumieć człowieka kl II cz 2 KL III

WSiP

Język angielski

M. Umińska,

B. Hastings

                             

Repetytorium maturalne. Matura 2015. Poziom podstawowy

Pearson

Język niemiecki

 M. Łuniewska,

Z. Wąsik, U. Tworek,

M. Zagórna

 

Alles Klar 2a 2b – poziom podstawowy

WSiP

Historia

i społeczeństwo
 ( przedmiot uzupełniający)

     

Matematyka

W. Babiański,

L. Chańko,

J. Czarnowska,

J. Wesołowska

 

Matematyka 3 podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych – zakres podstawowy

Nowa Era

Chemia ( przedmiot rozszerzony)

M. Litwin

To jest chemia zakres rozszerzony cz. 2

Nowa Era

Przedmioty zawodowe

 

Usługi gastronomiczne

 A. Kmiołek

 

Usługi gastronomiczne

WSiP

Organizacja produkcji gastronomicznej

A. Kmiołek

 

Organizacja produkcji gastronomicznej

 

WSiP

 

Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej

A. Kunachowicz,

I. Nadolna, B. Przygoda, B. Sicińska,

H. Turlejska

Zasady żywienia. Planowanie i ocena

WSiP

Obsługa klientów
w gastronomii

R. Jargoń

Obsługa konsumenta cz. 1

WSiP

Zasady żywienia człowieka

A. Kunachowicz, ,

I. Nadolna, B. Przygoda, B. Sicińska,

H. Turlejska

 

Zasady żywienia. Planowanie i ocena

WSiP

Wykaz podręczników do klasy I Branżowej Szkoły I stopnia podany zostanie w terminie późniejszym.

Zasadnicza Szkoła Zawodowa

Kl. II

Przedmioty ogólnokształcące

Przedmiot

Autorzy

Tytuł podręcznika

Wydawnictwo

 

Język polski

 

J. Kusiak

 

 

Odkrywamy na nowo .Język polski cz.2

Operon

 

Język angielski

S. McKinlay, B. Hastings,
B. Trapnell

 

My matura success – pre-intermediate

Pearson

 

 

Historia

 

S. Zając

 

 

Teraz  historia- zakres podstawowy

 

SOP Oświatowiec

Wiedza
o społeczeństwie

K. Fic

Wiedza o społeczeństwie

SOP Oświatowiec

 

Matematyka

L. Wojciechowska

 

Matematyka dla ZSZ. Cz. 1 i 2

WSiP

  Przedmioty zawodowe w zawodzie kucharz

 

Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem

1. A. Kmiołek

2. A. Kmiołek

 

1.Sporządzanie potraw
 i napojów. Towaroznawstwo
 i przechowywanie żywności

 

2. Sporządzanie i ekspedycja potraw
 i napojów. Technologia gastronomiczna cz 1

WSiP

Wyposażenie
 i zasady BHP
 w gastronomii

M. Zienkiewicz

 

1.Sporządzanie i ekspedycja potraw
 i napojów cz 3

Wyposażenie zakładów gastronomicznych

WSiP

 

Język obcy

w gastronomii

R. Sarna, K. Sarna

J. Dolińska

 

Język angielski zawodowy
w gastronomii

WSiP

Procesy technologiczne

 

$1A.      A. Kmiołek

 

Sporządzanie potraw i napojów
 cz. 1 i 2

 

WSiP

Gastronomia
w praktyce.

Zajęcia praktyczne

A. Kmiołek

Sporządzanie i ekspedycja potraw
 i napojów

cz 1 i 2

 

WSiP

Działalność gospodarcza
w gastronomii

     

 

Przedmioty zawodowe w zawodzie cukiernik

 

Technika produkcji cukierniczej

Kontynuacja podręcznika z klasy I

   

Technologia produkcji cukierniczej

Kontynuacja podręcznika z klasy I

   

 

Działalność gospodarcza

w przetwórstwie spożywczym

Podany zostanie na początku roku szkolnego

   

Język angielski w produkcji cukierniczej

Podany zostanie na początku roku szkolnego

   

Procesy produkcji wyrobów cukierniczych

Podany zostanie na początku roku szkolnego

   

 

 

Kl. II

Przedmioty ogólnokształcące

Przedmiot

Autorzy

Tytuł podręcznika

Wydawnictwo

Język polski

 

J. Kusiak

 

 

Odkrywamy na nowo .Język polski cz.2

Operon

Język angielski

S. McKinlay, B. Hastings, B. Trapnell

 

My matura success – pre-intermediate

 

Pearson

Historia

 

S. Zając

 

 

Teraz  historia- zakres podstawowy

SOP Oświatowiec

Wiedza
o społeczeństwie

K. Fic

Wiedza o społeczeństwie

SOP Oświatowiec

Matematyka

L. Wojciechowska

 

Matematyka dla ZSZ. Cz. 1 i 2

 

WSiP

Edukacja dla bezpieczeństwa

A. Kruczyński B. Boniek,
Ł. Wrycz- Rekowski

Ciekawi świata – edukacja dla bezpieczeństwa

Operon

  Przedmioty zawodowe

 

Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem

1. A. Kmiołek

2. A. Kmiołek

 

1.Sporządzanie potraw
 i napojów. Towaroznawstwo
 i przechowywanie żywności

 

2. Sporządzanie i ekspedycja potraw
 i napojów. Technologia gastronomiczna cz 1

WSiP

Wyposażenie
 i zasady BHP

 

 

1.Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz 3

2. Wyposażenie zakładów gastronomicznych

WSiP

 

Język obcy

w gastronomii

R. Sarna, K. Sarna

J. Dolińska

 

Język angielski zawodowy w gastronomii

WSiP

Procesy technologiczne

 

$1A.      A. Kmiołek

 

Sporządzanie potraw i napojów cz. 1 i 2

 

WSiP

Gastronomia w praktyce. Zajęcia praktyczne

A. Kmiołek

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów

cz 1 i 2

 

WSiP