Spotkania uczniów klas pierwszych z Dzielnicowym Drukuj
piątek, 15 grudnia 2017 18:54

policja I klasy 01

Spotkania uczniów klas pierwszych Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich z Policjantem Komendy Powiatowej Policji w Sandomierzu

W dniach 29.11.2017 r. i 04.12.2017 r. odbyło się spotkanie uczniów klas pierwszych z Dzielnicowym.

Więcej…
 
X edycja Matury Próbnej z Operonem Drukuj
piątek, 15 grudnia 2017 18:21

matura operon 01

Tegoroczna edycja Próbnej Matury z Operonem odbyła się w dniach 21-24 listopada 2017 roku.

Więcej…
 
Świętokrzyscy hotelarze dla rynku pracy - kontynuacja Drukuj
piątek, 15 grudnia 2017 11:39

Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im. KEN przystępuje do realizacji kolejnej edycji projektu dofinansowanego ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego na lata 2014- 2020 dla Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach podziałania 8.5.1 - Podniesienie jakości kształcenia zawodowego oraz wsparcie na rzecz tworzenia i rozwoju CKZiU.

Więcej…
 
Święto Młodego Wina Drukuj
piątek, 15 grudnia 2017 16:59

swieto mlodego wina 01

18 listopada 2017 roku, odbyły się w Sandomierzu po raz piąty obchody Święta Młodego Wina. Podobnie jak w latach ubiegłych, również w tym roku w uroczystości uczestniczyli uczniowie i nauczyciele naszej szkoły czyli Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im. KEN.

Więcej…
 
Projekt edukacyjny - Gra miejska "Sandomierz do Niepodległej" Drukuj
wtorek, 12 grudnia 2017 11:28

projekt z klasa

Uczniowie naszej szkoły pod opieką prof. Alicji Szatan biora udział w Grze miejskiej "Sandomierz do Niepodległej".

Prosimy w ich imieniu o oddanie swych cennych głosów na ich konto :-)

Link do głosowania:

https://projektzklasa.pl/component/projektzklasa8/projekty/pokaz/2988.html

 
Uczniowie ZSGiH z wizytą edukacyjną w Kolonii Drukuj
czwartek, 30 listopada 2017 13:46

wizyta w kolonii 01

Dwie uczennice Technikum Nr 2: Beata Szloch, Katarzyna Dziama zostały laureatkami konkursu „Kreatywna szkoła III” realizowanego w ramach projektu „Nowoczesna szkoła zawodowa – nowoczesny region”.

Więcej…
 
Zajęcia terenowe w piekarni Drukuj
wtorek, 28 listopada 2017 19:35

piekarnia 06

W dniu 23.11.2017 r. uczniowie klasy 2 Zasadniczej Szkoły Zawodowej, kształcący się w zawodzie cukiernik, w ramach zajęć praktycznych uczestniczyli w warsztatach w piekarni w Trześni.

Więcej…
 
Ostatni tydzień w Portugalii Drukuj
piątek, 24 listopada 2017 21:58

portugalia 3 tydz

Ostatni tydzień naszej portugalskiej przygody rozpoczęliśmy od wycieczki do Cascais (cyt. Kaskasz) i Lizbony. Niedziela - dzień wolny od praktyk, piękna słoneczna pogoda (około 25-26 ͦ C) i my gotowi do poznawania tego pięknego kraju, o którym przewodniki mówią, że to „rąbek fartuszka Europy”.

Więcej…
 
Europejska Kuchnia na wyciągnięcie ręki Drukuj
niedziela, 19 listopada 2017 21:10

  Europejska Kuchnia na wyciagniecie reki 01

„Europejska Kuchnia na wyciągnięcie ręki – zagraniczne staże technika żywienia i usług gastronomicznych”

Drugi tydzień naszej portugalskiej przygody zaczął się wycieczką do Monsaraz. Ricardo i Klaudia zabrali nas do maleńkiego  miasteczka położonego na wzgórzu niedaleko granicy z Hiszpanią, o którym jego mieszkańcy mówią „Orle Gniazdo”. Przekroczyliśmy potężne mury warowne jedną z bram od wschodniej strony  miasta i poczuliśmy się jakby wehikuł czasu przeniósł nas do średniowiecza, albo jak  statyści zaangażowani  do  udziału  w filmie z tej epoki (nie pasowały tylko nasze stroje).

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 9 z 69