Rozstrzygnięcie postępowania Drukuj
czwartek, 30 września 2021 17:35

Rozstrzygnięcie postępowania na realizację szkoleń / warsztatów / wyjazdów prowadzonych do uzyskania kompetencji / kwalifikacji dla uczestników projektu pt. „Piramida Sukcesu”.

Załącznik

 
Zaproszenie do składania ofert cenowych na zamówienie pn. „Dostawa fabrycznie nowego sprzętu komputerowego wraz z oprogramowaniem oraz innych urządzeń do Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im. Komisji Edukacji Narodowej w Sandomierzu” Drukuj
piątek, 24 września 2021 16:00

Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Sandomierzu zaprasza do składania ofert cenowychna zamówienie pn. „Dostawa fabrycznie nowego sprzętu komputerowego wraz z oprogramowaniem oraz innych urządzeń do Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im. Komisji Edukacji Narodowej w Sandomierzu”

załącznik 1
załącznik 2
załącznik 3
załącznik 4
załącznik 5
załącznik 6
załącznik 7
załącznik 8
załącznik 9

 
Udział młodzieży ZSGiH w wydarzeniu „Polskie Kulinaria Busko-Zdrój 2021” Drukuj
piątek, 01 października 2021 09:01

busko 1

To kulinarne wydarzenie skierowane było do osób, które myślą o zdrowym odżywianiu i cenią produkty lokalnych dostawców. Miało na celu edukować i kusić podniebienia. Organizatorem Kulinarni była Polska Izba Produktów Regionalnych i Lokalnych. W dniu 5 września przedstawiciele młodzieży (grupa 11 uczniów technikum i branżowej szkoły I stopnia: Piotr Osuch, Emil Poniewierka, Marcelina Parcheta, Wiktoria Toś, Alicja Pawlak, Natalia Leśko, Natalia Piątkowska, Martyna Macioszek, Sofia Vasylishyn, Kamil Pietraszewski i Łukasz Jędrzejowski) wraz z opiekunami (Edytą Młodochowska i Elżbietą Sieciarską-Turbiarz) czynnie uczestniczyła w pokazach kulinarnych. Była to okazja do pracy i podglądania kunsztu kucharzy z Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni). Młodzież pracowała pod czujnym okiem Jarosława Uścińskiego i Mirosława Reszczyńskiego oraz kucharzy kadry juniorskiej. Spotkanie to było dla uczniów okazją do edukacji i konfrontacji swoich umiejętności kulinarnych. Wyniki pracy kucharzy zgromadzeni mieszkańcy i turyści mogli skosztować. Do degustacji przygotowanie zostały: sałatka z buraków, sera, ogórków i wędzonej ryby, zupa krem z cukinii, kaczka z kapustą i kaszą oraz lody na maślance. Było wyjątkowo smakowicie. Kucharze wraz z młodzieżą podbili podniebienie zebranych osób. Oprócz pracy z kucharzami uczniowie mogli zapoznać się z ofertą wystawców. Na stoiskach były wyjątkowe produkty: wina, miody, soki, sery, oleje, domowe przetwory. Ostatnim punktem wyjazdu był udział w pokazach carvingu w wykonaniu p. Jolanty Grabiec. Udział młodzieży w „Polskich Kulinariach” był możliwy dzięki współpracy z p. Alicją Stępień, prezesem Polskiej Izby Produktów Regionalnych i Lokalnych odział świętokrzyski.

busko 2

busko 3

 
Uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego 2021/2022 Drukuj
czwartek, 02 września 2021 00:00

IMG-20210901-WA0005

1 września 2021 r. uczniowie i nauczyciele przywitali nowy rok szkolny. Społeczność uczniowską, a w szczególności uczniów rozpoczynających naukę w klasach pierwszych, przywitał dyrektor szkoły- Pan Dariusz Łuczak. Ciepłe słowa skierowali również do uczniów i nauczycieli przedstawiciele samorządu szkolnego oraz zaproszeni goście. Uroczystość została wzbogacona utworami wokalnymi w wykonaniu Nikoli Bień, uczennicy klasy III B.

 

IMG-20210901-WA0012 IMG-20210901-WA0002

 
Inauguracja roku szkolnego 2021/2022 Drukuj
czwartek, 26 sierpnia 2021 13:15

Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im. KEN w Sandomierzu informuje:

Od 1 września 2021 r. uczniowie będą się uczyć w systemie stacjonarnym z zachowaniem reżimu sanitarnego, zgodnie z Wytycznymi MEiN, MZ i GIS dla szkół, obowiązującymi od 1 września 2021 r.W szkole obowiązują zasady, m.in.:

Więcej…
 
Wykaz podręczników dla klas I na rok szkolny 2021/2022 Drukuj
środa, 11 sierpnia 2021 17:20
Więcej…
 
Szkolenie w Hotelu EUROPA**** Drukuj
piątek, 02 lipca 2021 18:31

piramida 01

W ramach projektu „Piramida sukcesu” 20 uczniów z naszej szkoły pod opieką pani Agaty Łuczak i Urszuli Chabel 7-9 czerwca w brało udział w szkoleniach z zakresu balisty, barmana, sommeliera, służby pięter w Hotelu „Europa****” w Starachowicach.

Więcej…
 
Fotografia Kulinarna Drukuj
piątek, 02 lipca 2021 18:26

fotografia kulinarna 10

W ramach projektu nasi nauczyciele mieli możliwość zapoznania się z tajnikami dobrego zdjęcia kulinarnego.

Więcej…
 
Dni Otwarte Szkoły 2021 Drukuj
piątek, 21 maja 2021 07:59
 
 
  dni otwarte 2021
 
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 4 z 81